2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru İşlemleri

Yayınlanma Tarihi ve Saati: 08/07/2024 - 15:56 - Görüntülenme: 308

Yatay geçiş başvuruları https://ogrbasvuru.deu.edu.tr/login.php internet üzerinden ONLINE yapılacaktır. (Belgeleri eksik olan ve/veya tercih yapmayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmaz).

Ayrıntılı bilgi için “DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ” ni inceleyiniz

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisans Programları Kurumlar Arası Yurt İçi Yatay Geçiş Kontenjanları için tıklayınız

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ön Lisans Programları Kurumlar Arası Yurt İçi Yatay Geçiş Kontenjanları için tıklayınız

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisans Programları Kurumlar Arası Yurt Dışı Yatay Geçiş Kontenjanları için tıklayınız

2024-2025 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı ön lisans programları kurumlar arası yurt dışı yatay geçiş kontenjanı bulunmamaktadır.

Başvuru Tarihleri: 1-15 Ağustos 2024

Merkezi yerleştirme puanı ile (Ek Madde 1) yatay geçiş için ayrıca bir kontenjan ilan edilmeyecek olup her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için 90’ı geçmemek üzere, ilgili yıldaki Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında yayımlanan öğrenci kontenjanının %30’u kadar kontenjan bulunmaktadır.

Üniversitemiz taban puanlarını öğrenmek için tıklayınız

* Cumhurbaşkanı Kararı hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarından üniversitemize yatay geçiş yapan yabancı uyruklu öğrenciler, Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile uluslararası öğrenci kabul kontenjanları için belirlenen öğrenim ücretlerini öderler.

** Uluslararası öğrenci kabulü kontenjanları dahilinde Türkiye’deki bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış olup üniversitemize yatay geçiş yapan öğrenciler, Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile uluslararası öğrenci kabul kontenjanları için belirlenen öğrenim ücretlerini öderler.

2024-2025 eğitim-öğretim yılında uluslararası öğrenci kabulü kontenjanları dahilinde yeni kayıt yaptıracak öğrencilerden alınacak öğrenim ücretleri

Birim İletişim Bilgileri için tıklayınız