Makale Çağrısı – Metin & Analiz: Kültürel Çalışmalar ve Strateji Dergisi

Yayınlanma Tarihi ve Saati: 06/09/2024 - 12:40 - Görüntülenme: 169

Makale Çağrısı – Metin & Analiz: Kültürel Çalışmalar ve Strateji Dergisi

Metin & Analiz: Kültürel Çalışmalar ve Strateji Dergisi

Makale Çağrısı

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde, TÜBİTAK DergiPark platformunda elektronik olarak yayımlanacak Metin & Analiz: Kültürel Çalışmalar ve Strateji Dergisi, 9 Eylül 2024 itibarıyla makale kabulüne başlayacak olup, derginin ilk sayısı Şubat 2025’te çıkacaktır.

Dergimizin, bilim camiasına katkı sağlayacak verimli bir kaynak olmasını temenni ediyoruz.

Metin & Analiz, kültürel çalışmalar ve stratejik incelemeler alanlarında yapılan bilimsel araştırmaları akademik bir zeminde yayımlamayı; farklı disiplinlerden bilim insanlarını bir araya getirerek disiplinler arası iş birliğini güçlendirmeyi; teorik bilgi ile saha çalışmaları ve uygulamalı araştırmaları birleştirmeyi; yenilikçi araştırma yöntemleri ve yaklaşımları akademik camiaya sunarak küresel bilgi alışverişine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Dergimiz, kültürel çalışmalar ve stratejik incelemeler alanındaki özgün ve literatüre katkı sağlayan kuramsal ve uygulamalı araştırma makalelerini kabul etmektedir. Metin & Analiz’in kapsadığı konular arasında görsel kültür, kültürel mirasın korunması ve aktarılması, bellek çalışmaları, eğitim, kültürel etkileşimler, edebi metinlerin kültürel analizleri, ideoloji, dil ve kültür ilişkisi, ulusal kimlik çalışmaları, kadın çalışmaları, toplumsal değişim, küreselleşme, uluslararası politika, ülke ve bölge çalışmaları yer almaktadır.

Dergimiz yılda iki sayı olarak, Şubat ve Ağustos aylarında yayımlanan, açık erişimli ve çift kör hakem değerlendirme sürecini benimseyen akademik bir dergidir.

Detaylı bilgi ve makale gönderimi için:
Metin ve Analiz Dergisi

Dergi Yayın Kurulu