YDİ Kodlu Yabancı Dil I (İngilizce) ve Yabancı Dil II (İngilizce) Derslerinden Muafiyet Sınavı

Yayınlanma Tarihi ve Saati: 06/09/2017 - 17:12 - Görüntülenme: 244

2017-2018 öğretim yılı güz ve bahar yarıyıllarında Fakültemiz örgün ve ikinci öğretim bölümlerinin öğretim planlarında yer alan ortak zorunlu, YDİ kodlu, Yabancı Dil I (İngilizce) ve Yabancı Dil II (İngilizce) derslerinden muaf olmak isteyen öğrencilerimiz için Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilecek olan muafiyet sınavına dair bilgiler aşağıdaki gibidir:

Sınav Tarihi : 26.09.2017 Salı

Sınav Saati : 10:00

Sınav Yerleri :

Felsefe Bölümü öğrencileri için : B Blok 357 nolu sınıf (3. Kat)

Sosyoloji Bölümü öğrencileri için : B Blok 358 nolu sınıf (3. Kat)

Sosyoloji Bölümü (İkinci Öğretim) öğrencileri için : B Blok 359 nolu sınıf (3. Kat)

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri için : B Blok 360 nolu sınıf (3. Kat)

Sınava kimler katılabilir?

a) İsteğe bağlı hazırlık eğitimini tamamlayarak 2017-2018 öğretim yılında ilk kez 1. sınıf öğrencisi olarak öğrenim görecek olan,

b) Fakültemize 2017-2018 öğretim yılında yeni kayıtlanan ve hazırlık eğitimi görmeksizin 1. sınıf öğrencisi olarak öğrenim görecek olan

öğrencilerimiz bu sınava katılabilirler.

Yapılacak olan sınavın sonuçlarına göre, başarılı olmasına karşın (DD ve üzeri) notunu yükseltmek isteyecek öğrencilerimiz;

Yabancı Dil I (İngilizce) dersini en erken 2018-2019 öğretim yılı güz yarıyılında (veya 2018 yılı yaz okulunda),

Yabancı Dil II dersini ise en erken 2017-2018 öğretim yılı bahar yarıyılında olmak üzere not yükseltmek amacıyla alabilirler.

Sınava Kimler katılamazlar?

a) Önceki öğretim yıllarında adı geçen sınava katılarak, başarılı olmuş öğrencilerimiz, (not yükseltmek amacıyla)

b) Başarısız olmuş öğrencilerimiz, (muaf olmak amacıyla)

c) 2017-2018 öğretim yılında (DEBİS’te ve transkript üzerinde görünen sınıf bilgisine göre) hazırlık sınıfı veya 2. 3. 4. sınıf öğrencisi olan ya da beklemeli durumda olan öğrencilerimiz

bu sınava katılamazlar

Bu durumda olan öğrencilerimizden;

a) Adı geçen derslerden başarısız durumda olanların, 2017-2018 öğretim yılı güz ve bahar yarıyıllarının web-kayıtları esnasında ilgili dersleri seçmeleri gerekmektedir.

b) Adı geçen derslerden muaf durumda olan fakat notunu yükseltmek isteyenlerin ise dersin verildiği yarıyılın ikinci haftasının mesai bitimine kadar bir dilekçe ile Dekanlığımıza (2. Kat D-201 nolu Evrak Kayıt Bürosuna) başvurması gerekmektedir.