Tek Ders Sınavı “2017-2018 Güz Yarıyılı Sonu”

Yayınlanma Tarihi ve Saati: 24/01/2018 - 18:54 - Görüntülenme: 805

2017-2018 öğretim yılı güz yarıyılı sonu tek ders sınavları, tüm dersler için 9 Şubat 2018 Cuma günü saat 14:00’te yapılacaktır.

Aşağıda belirtilen genel şartları sağlayan ve tek ders sınavına katılmak isteyen olan tüm öğrencilerimizin, e-debiy@t Sanal Öğrenci İşleri sayfamızda, Formlar başlığı altında yer alan Tek Ders Sınavına Katılma Dilekçesi’ni doldurarak, en geç 7 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 17:00’ye kadar Dekanlık Katı (2. Kat) D201 nolu Evrak Kayıt Bürosu’na bizzat teslim etmeleri gerekmektedir.  Belirtilen gün ve saate kadar dilekçe vermeyen öğrencilerimizin sınava katılmaları mümkün olmayacaktır.

Ayrıntılı sınav programları ilgili bölümler tarafından ilan edilecektir.

Tek ders sınavına dair genel şartlar :

Sekiz yarıyıllık öğretim planının tamamından, güz veya bahar yarıyılı dersi olmasına bakılmaksızın, başarı sağlanamamış tek bir ders olması.

Tek ders sınavından AA notu alındığı takdirde genel kümülatif not ortalamasının 1,99 ve altında kalmayacak durumda olunması.

Başarısız olunmuş tek dersin, Beden Eğitimi, Halk Oyunları veya Müzik derslerinden biri olmaması.

Başarısız olunmuş tek dersin daha evvel alınmış ve devamsızlık nedeniyle kalınmamış olması.

Tüm derslerden başarılı not alınmış olmasına karşın mezuniyet şartı olan 2,00 kümülatif ortalama sağlanamamış olması halinde tercih edilen bir dersten tek ders sınavına katılabilmek için genel kümülatif ortalamanın tek ders sınav sonucu ile 2,oo veya üzerine çıkabilecek değerde olması.