2017-2018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Web-Kayıt (Ders Seçimi) Rehberi

Yayınlanma Tarihi ve Saati: 10/09/2017 - 16:11 - Görüntülenme: 1045

2017-2018 öğretim yılı güz yarıyılı web-kayıt (ders seçimi) takvimi ve yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir:

Web-Kayıt Takvimi :

Web-Kayıt (Ders Seçimi) Başlama Tarihi : 11 Eylül 2017 Saat 14:00

Web-Kayıt (Ders Seçimi) Bitiş Tarihi : 15 Eylül 2017 Saat 17:00

Kapanan Ders Yerine Ders Seçimi Başlama Tarihi : 19 Eylül 2017 Saat 11:00

Kapanan Ders Yerine Ders Seçimi Bitiş Tarihi : 22 Eylül 2017 Saat 17:00

Web-Kayıt Adımları :

Takvimde belirtilen tarih aralığında Fakültemiz web sayfasının yukarıda gösterilen linkinden web-kayıt sayfasına giriş yapınız.

Karşınıza çıkan yukarıdaki sayfada bilgilerinizi kontrol ediniz, gerekiyorsa güncelleyiniz.

DEBİS’e tanımladığınız telefon numarası ve e-posta adresinizin güncel olması, gerek duyulduğunda Fakültemiz tarafından size ulaşılabilmesi açısından yararınıza olacaktır.

Turuncu renkli “Ders Kayıt” butonuna tıklayarak, açılan ekranda ders seçiminizi tamamladıktan sonra, sayfanın alt kısmındaki “Çakışma Kontrol” butonuna tıklayarak açılan yeni sayfa ile çakışma kontrolünün yapılmasını sağlayınız.

%33’ün üzerinde bir oranda çakışma olması halinde sistem kaydınızı tamamlamanıza izin vermeyecektir. Yukarıdaki gibi bir çakışma uyarısı almanız halinde seçmeli veya fakülte seçmeli derslerinizi değiştirerek, çakışmanın oluşmayacağı ders kombinasyonunu oluşturmalısınız.

Çakışma olmasına rağmen kaydın tamamlanabileceği durumlar :

(%33 veya daha az oranlı çakışmalar)

3 saatlik bir dersin 1 saatinin bir başka dersle çakışması.

3 saatlik birden fazla dersin birer saatinin başka derslerle çakışması.

4 saatlik bir dersin herhangi bir saatinin başka dersle çakışması.

5 saatlik bir dersin 1 saatinin başka bir ders saati ile çakışması.

6 saatlik bir dersin 2 saatinin başka bir ders saati ile çakışması.

Çakışma nedeniyle kaydın tamamlanamayacağı durumlar :

(%34 ve üzerinde oranlı çakışmalar)

3 saatlik bir dersin 2 ya da daha fazla saatinin bir başka dersle çakışması.

4 saatlik bir dersin 2 ya da daha fazla saatinin bir başka dersle çakışması.

5 saatlik bir dersin 2 ya da daha fazla saatinin bir başka dersle çakışması.

6 saatlik bir dersin 3 ya da daha fazla saatinin bir başka dersle çakışması.

Çakışma sorunu olmaması halinde yukarıdaki gibi bir ekran göreceksiniz. “Kaydı Tamamla” butonuyla ilerlediğinizde açılan küçük pencerede “Tamam” butonuna tıklamanızla birlikte kaydınız danışmanınıza iletilecek ve yeni bir sayfa görünecektir.

Kaydınız danışmanınız tarafından reddedilebilir.

Kaydınızın danışmanınız tarafından onaylanıp onaylanmadığını mutlaka kontrol ediniz.

Sayfanın üst kısmında “Web Kayıt Formu İçin Tıklayınız” yazan linkten formunuzu yazdırınız ya da ekran görüntüsünü alınız.

Web-kayıt işlemlerinizde herhangi bir sorun yaşanması halinde sizden web-kayıt formunuz istenecektir.

Web-Kayıt aracılığıyla seçmiş olduğunuz derslerden bir ya da birkaçı açılmayabilir. 19 Eylül 2017 tarihinde başlayıp

22 Eylül 2017 tarihinde sona erecek olan ekle-çıkart günlerinde mutlaka kaydınızı kontrol ediniz.

(Ekle-çıkart hakkı sadece kapanan dersi bulunan öğrencilerimiz tarafından kullanılabilecektir)

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ